-Yarim Kilo un
- Bir miktar su ( hamuru yogurabilecek Kadar )
- Tuz
- 1 cay bardagi Yesil mercimek ( haslanmis )
Üzeri icin
- 2 yemek kasigi tereyag
Yapilisi : Merhaba benim gibi mutfakta vakit gecirmeyi seven hanimlar. Size cok lezzetli tarifim var. Mercimekli manti ;)
Un, su ve tuzdan ele yapismayan hamur elde ediyoruz. Daha sonra beze yapiyoruz. ( ben ufak bezeler tercih ettim ). Oklavayla 2cm Kadar kalinliginda aciyoruz ve Pizza tavasinda arkali önlü bir kere ceviriyoruz. Burada dikkat ediyoruz cünkü actigimiz hamurlari tam pisirmiyoruz Beyaz birakiyoruz. Hamurun hepsiyle ayni islemi yapiyoruz ve soguduktan sonra eristeden birazcik daha kalin kesiyoruz. Ocaga büyük bir tencerede su ve Yesil mecimekler ilave ediyoruz, kaynamaya birakiyoruz. Mecimekler yumusadiktan sonra kestigimiz mantilari ilave ediyoruz ve bir makarnanin pisecegi Kadar ocakta pisiriyoruz. Mantimiz Hazir soguduktan sonra servis edebilirsiniz. ( soguk ve sicak servis etmek size kalmis ) Biz üzerine sarimsakli yogurt ve eritilmis tereyagla servis ediyoruz. Sarimsak sevmeyenler normal yogurtta kullanabilir . Kolay gelsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder