Malzemeler
- 3 Büyük Ayva
- Şeker ( Her bir yarım ayvanın üzerine 2,5 yemek kaşığı gelecek kadar )
- 4,5 Karanfil
- 1 Limon
- 1 Kremşanti
- Ceviz
- 2 su bardağı su
Yapilisi: Ilk önce ayvaları soyalım ve ortadan ikiye ayralım. Hemen ardından çekirdeklerini ayıralım ve limon sıktığımız suya koyalım.(10 dakika kadar bekletelim) Kabukları ve ayva çekirdeklerini tencerenin altına dizelim. Karanfili de ekleyelim ve ardından ayvalarıvdizelim. Her bir yarım ayva üzerine 2,5 yemek kaşığı şeker dökelim ve 2 su bardağı su ilave edip, ayvalar yumuşayıncaya kadar (45 dakika veya 1 Saat kadar) pişirelim. Biz bu arada kremşantiyi üzerindeki tarifden biraz daha katı olacak şekilde hazırlayalım. Ayvalar olduktan sonra ortalarına ceviz koyalım ve kremşanti üzerine sıkalım. En üste de biraz ayvanın suyundan dökelim ve benim yaptığım gibi çikolata parçaları da serpebilirsiniz. Ve hafif mi hafif tatlımız servise hazir afiyet olsun ...
Ben mutfaktayım! En beğenilen tariflerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hadi farklı mutfaklardan aynı lezzetleri çıkaralım hanımlar :) Tarifleri deneyenler nasıl olduğunu bizimle paylaşmayı unutmasınlar :)
22 Şubat 2017 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Kiymali Spagetti
Malzemeler - 1 paket Spagetti - 300gr kiyma - 1 yemek kasigi salca - istege bagli baharat - 1 sogan - 1 domates Yapilisi: Spagett...
-
Malzemeler _ 4 yumurta _ 1 su b. Seker _ 1 su b. Siviyag _ 2 paket kabartma tozu _ 2 paket vanilya _ 4 Türk kahvesi fincani un _ 200g...
-
Malzemeler - 3 Büyük Ayva - Şeker ( Her bir yarım ayvanın üzerine 2,5 yemek kaşığı gelecek kadar ) - 4,5 Karanfil - 1 Limon - 1 Kr...
-
M alzemeler Hamur malzemeleri _ 2 yumurta _ yarim cay b. Zeytinyag _ 3 yemek k. Yogurt _ 1 paket kabartma tozu _ Alabildigi kadar un ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder