22 Şubat 2017 Çarşamba

Ayva Tatlisi

Malzemeler

 - 3 Büyük Ayva
- Şeker ( Her bir yarım ayvanın üzerine 2,5 yemek kaşığı gelecek kadar  )
- 4,5 Karanfil
- 1 Limon
 - 1 Kremşanti
- Ceviz
- 2 su bardağı su

Yapilisi:  Ilk önce ayvaları soyalım ve ortadan ikiye ayralım. Hemen ardından çekirdeklerini ayıralım ve limon sıktığımız suya koyalım.(10 dakika kadar bekletelim) Kabukları ve ayva çekirdeklerini tencerenin altına dizelim. Karanfili de ekleyelim ve  ardından ayvalarıvdizelim. Her bir yarım ayva üzerine 2,5 yemek kaşığı şeker dökelim ve 2 su bardağı su ilave edip, ayvalar yumuşayıncaya kadar (45 dakika veya 1 Saat kadar)  pişirelim. Biz bu arada kremşantiyi üzerindeki tarifden biraz daha katı olacak şekilde hazırlayalım. Ayvalar olduktan sonra ortalarına  ceviz koyalım ve kremşanti üzerine sıkalım. En üste de biraz ayvanın suyundan dökelim ve benim yaptığım gibi çikolata parçaları da serpebilirsiniz. Ve hafif mi hafif tatlımız servise hazir afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymali Spagetti

Malzemeler - 1 paket Spagetti - 300gr kiyma - 1 yemek kasigi salca - istege bagli baharat - 1 sogan  - 1 domates Yapilisi:  Spagett...