Malzemeler
_1 yumurta
_ 2.5 su bardagi un
_ 1 cay bardagi pudra sekeri
_ 1 paket kabartma tozu
_ yarim cay bardagi irmik
_ 2 corba kasigi kakao
_ 125 gr margarin
_ hashas ve biraz da süt
Serbeti icin : 2 su bardagi seker, 2 su bardagi su
Yapilisi: Hashas ve süt haric bütün malzemelerle yumusak bir hamur elde ediyoruz. Yuvarlayarak sekil veriyoruz ve 1 saat buzdolabinda bekletiyoruz. Sekillendirdigimiz tatliyi buzdolabindan cikariyoruz. Önce süte daha sonra da hashasa buluyoruz ve tepsiye diziyoruz. Ortalarina da birer findik yerletiriyoruz. 165 ° C önceden isitilmis firinda 35 dk pisiriyoruz. Serbet ilik tatli sicak ( yani firindan cikar cikmaz) bulusturuyoruz. 1,2 saat dinlendiriyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun. ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder