Malzemeler
_ 5-6 haslanmis patates
_ 1 tutam maydanoz (ben nane kullandim maydanoz yerine)
_ tuz ve baharat
Ic harci icin: 1 sogan, 250 gr kiyma, siviyag, tuz ve baharat
Üzeri icin: Tereyag, kirmizibiber, sarimsakli yogurt
Yapilisi: Haslanmis patatesleri eziyoruz. Tuz, baharat ve maydanozu ekleyip karitiriyoruz. Sogani pembelesinceye kadar kavuruyoruz. Üzerine kiymayida ekleyip suyunu cekinceye kadar pisiriyoruz. Sonra tuzunu ve baharatini ekleyip ocaktan aliyoruz. Patatesten mandalina büyüklügünde parcalar koparip ortasini canak seklinde cukurlastiriyoruz. Harcimizi bir kasik yardimiyla patateslere esit miktarda pay ediyoruz. Daha sonra sarimsakli yogurdu üzerine döküyoruz. Tavada erittigimiz tereyagi ve kirmizibiberle süslüyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder