12 Eylül 2014 Cuma

Patates Mantısı

Malzemeler
_ 5-6 haslanmis patates
_ 1 tutam maydanoz (ben nane kullandim maydanoz yerine)
_ tuz ve baharat

Ic harci icin: 1 sogan, 250 gr kiyma, siviyag, tuz ve baharat

Üzeri icin: Tereyag, kirmizibiber, sarimsakli yogurt

Yapilisi: Haslanmis patatesleri eziyoruz. Tuz, baharat ve maydanozu ekleyip karitiriyoruz. Sogani pembelesinceye kadar kavuruyoruz.  Üzerine kiymayida ekleyip suyunu cekinceye kadar pisiriyoruz. Sonra tuzunu ve baharatini ekleyip ocaktan aliyoruz. Patatesten mandalina büyüklügünde parcalar koparip ortasini canak seklinde cukurlastiriyoruz. Harcimizi bir kasik yardimiyla patateslere esit miktarda pay ediyoruz. Daha sonra sarimsakli yogurdu üzerine döküyoruz. Tavada erittigimiz tereyagi ve kirmizibiberle süslüyoruz.  Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymali Spagetti

Malzemeler - 1 paket Spagetti - 300gr kiyma - 1 yemek kasigi salca - istege bagli baharat - 1 sogan  - 1 domates Yapilisi:  Spagett...