Malzemelerle
_ 1.5 kg tavuk göğsü
_ 1 su bardagi süt
_ 1 su bardagi maden suyu ( Mineralwasser )
_ Tuz, baharat
Üzeri için: 4 yumurta, galeta unu ( Semmelbrösel ), un
Yapılışı : Göğüsleri enlemesine ince dilim dilim kesiyoruz. Cam fırın kabina alıyoruz. Üzerine tuz ve baharat ekliyoruz. Sütü ve maden suyunu üzerine döküyoruz. Harmanladiktan sonra 1 saat dinlendiriyoruz. Bir tabağa yumurtaları kırarak çırpiyoruz. Bir tabağa un koyuyoruz. Bir tabağa galeta un (Semmelbrösel) koyuyoruz. Sinitzelleri önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa buluyoruz. Kizartiyoruz ve hazir Afiyet olsun. .
Not: Yanında patates kizartilarak servis edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder