24 Nisan 2016 Pazar

Çikolata Soslu Bardak Tatlısı

Malzemeler:

- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:
- 1 paket hazır çikolata sosu
-  Hindistan cevizi yeteri kadar ( bir paket kadar)

Yapışı: Süt ve unu topaklaştırmadan karıştıyoruz. Daha sonra şekeri ilavedip ocağa alıyoruz. Dibini tutturmadan devamlı karıştırıyoruz. Göz göz olmaya başlayınca tereyağını ilave ediyoruz. Tereyağı eridikten sonra ocaktan kremayı alıyoruz ve vanilya ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra uzun bardaklarımızı(kahve fincanı da kullanılabilir kolay çıkarabilmek için) hafif ıslatıyoruz ki kolay çıkması için. Sonra bardaklara boşaltıyoruz ve naylon folyeyle bardakların ağını kapatıyoruz, 4 saat kadar buzdolapta dinlenmeye bırakıyoruz. Tatlılarımız dinlenene kadar bizde krem şantiyi paketin üzerindeki gibi hazırlıyoruz onuda dolaba alıyoruz. En sonda da çikolata sosunu aynı paketin üzerinde ki gibi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Tatlı dinlendikten sonra bardaktan çıkarıyoruz ve ben 4 e böldüm ince isterseniz 5 e de bölebilirsiniz. Böldükten sonra hindistan cevizine buluyoruz ve krem şantiyi sıkma torbasına alıyoruz. Üzerine resimdeki gibi ortaya çikolata sosu gelecek şekilde sıkıyoruz. Son olarak da sosu 1 yenek kaşığı kadar koyuyoruz. Dolaba alıyoruz 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servise hazır. Şimdiden afiyet olsun deniyecekler için...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymali Spagetti

Malzemeler - 1 paket Spagetti - 300gr kiyma - 1 yemek kasigi salca - istege bagli baharat - 1 sogan  - 1 domates Yapilisi:  Spagett...