Malzemeler
- Yarım su bardağı ılık süt
_ 2 yunurta ( birisinin sarısını üzeri için ayırıyoruz)
- 150 gr tereyağı ( margarin de olabilir)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- alabildiği kadar un
- Bir tutam tuz
Iç malzemeleri:
- 3 su bardağı ufaklanmış kek ( sade veya kakaolu farketmez zaten kakao kullanıyoruz iç malzemesinde )
-1 çay bardağı üzüm
- 1 çay bardağı hafif robottan çekilmiş ceviz ( çok ufak da değil ama büyük de değil)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- yarım su bardağı süt ( az gelirse göz kararı biraz daha eklenebilir)
- 2 yemek kaşığı kakao
- Tarçın isteğe bağlı ( ben kullanmadım ama çok yakışacaktır eminim)
Yapılışı: Hamur malzemeleriyle yumuşak hamur elde ediyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Hamurumuz dinlenirken biz bu arada iç malzemelerini karıştırarak hazırlıyoruz. Sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve tezgahta isteğe bağlı büyüklükte açıp iç harçtan koyup rulo yapıyoruz. En son ay şekli verim tepsiye diziyoruz. Bütün hamuru aynı şekilde yaparak bitiriyoruz ve yumurta sarısı sürüp üzerini de çatalla şekillendirip 180°C önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsunn...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder