18 Temmuz 2016 Pazartesi

Şam (Şambali) Tatlısı

Malzemeler
_ 5 çay bardağı irmik
_ 2 çay bardağı süt
_ 2 çay bardağı şeker
_ 1 çay kaşığı karbonat ( muhakkak karbonat olmalı kabartma tozu değil)

Üzeri için
_ 2 yemek kaşığı pekmez
_ Yeteri kadar yer fıstığı

Şerbeti için
_ 3 su bardağı su
_ 3 su bardağı şeker

Yapılışı: Önce şerbetimizi hazırlayalım. 15 dk kadar kaynatılım ve soğumaya bırakalım. Kare bir borcamı yağlayalım. İrmik, süt ve karbonatı yoğurup borcama elinizle sıkı  sıkı bastırın. Bir fırça yardımıyla üzerine pekmez sürün ve aralıklarla fıstık dizin. 180 °C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti sıcak olan tatlının üzerine döküp dilimleyin. Şerbeti çektikten  3,4 saat sonra servis edebilirsiniz.

Not: Benim misafirim çok olduğu için ben büyük borcam da yaptım. Tabiki malzemeleri artırarak. Bu malzemelerden kare borcam çıkıyor)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymali Spagetti

Malzemeler - 1 paket Spagetti - 300gr kiyma - 1 yemek kasigi salca - istege bagli baharat - 1 sogan  - 1 domates Yapilisi:  Spagett...