Malzemeler
_ 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
_ Yarım su bardağı sıvıyağ
_ Yarım su bardağı pudra şekeri
_ Yarım su bardağı Hindistan cevizi
_ 2 yumurta beyazı
_ 1 paket vanilya
_ 1 paket kabartma tozu
_ 4 su bardağı un
Arası için
_ Sürme çikolata
_ Çeşitli marmelatlar ( ben kayısı, kiraz ve çilek kullandım )
Islatma için
_ 1 su bardağı süt
_ 1 su bardağı Hindistan cevizi
Yapılışı: Un hariç bütün malzemeleri bir kapta karıştırın. Unu kontrollü bir şekilde ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp hafif yassılayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 170 °C ısıtılmış fırında üstü kızarmadan pişirin. Kurabiyeler soğuyunca iki kurabiye arasına çikolata ve marmelat sürülür ve birbirine yapışması sağlanır. Süte bastırılıp sonrasında Hindistan cevizine bulanır. Ve kurabiyeler hazır hale gelmiş olur... Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder