Malzemeler
- 3 adet Kabak
- Adet kuru Soğan
- 1 Yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4-5 yemek kaşığı un
- 1-2 ince kıyılmış maydanoz
Yapilisi : Kabakları rendeleyip suyunu sıkıyoruz. İçine yumurtayı ve maydanozu ekliyoruz . Daha sonra unu ilave ediyoruz ve isteğe bağlı baharatlıyoruz. Hamuru bekletmeden kizgin yağa bir yemek kaşığıyla hamurdan döküyoruz ve biraz üzerine bastıyoruz. İki tarafı da kızarınca kağıt havlu koyduğumuz tabağa alıyoruz. Yağını iyice çektikten sonra servis ediyoruz . AFIYET OLSUN...
Not: Hamuru bekletmiyoruz çünkü çok çabuk sulanıyor
Ben mutfaktayım! En beğenilen tariflerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hadi farklı mutfaklardan aynı lezzetleri çıkaralım hanımlar :) Tarifleri deneyenler nasıl olduğunu bizimle paylaşmayı unutmasınlar :)
28 Eylül 2016 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Kiymali Spagetti
Malzemeler - 1 paket Spagetti - 300gr kiyma - 1 yemek kasigi salca - istege bagli baharat - 1 sogan - 1 domates Yapilisi: Spagett...
-
Malzemeler _ 4 yumurta _ 1 su b. Seker _ 1 su b. Siviyag _ 2 paket kabartma tozu _ 2 paket vanilya _ 4 Türk kahvesi fincani un _ 200g...
-
Malzemeler - 3 Büyük Ayva - Şeker ( Her bir yarım ayvanın üzerine 2,5 yemek kaşığı gelecek kadar ) - 4,5 Karanfil - 1 Limon - 1 Kr...
-
M alzemeler Hamur malzemeleri _ 2 yumurta _ yarim cay b. Zeytinyag _ 3 yemek k. Yogurt _ 1 paket kabartma tozu _ Alabildigi kadar un ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder