19 Ekim 2016 Çarşamba

Dolgulu Kurabiye

Malzemeler

-150 gr oda sıcaklığında tereyağı(margarin)
-1 Küçük kahve fincani sıvıyağ
-4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı nişasta
- Alabildiği kadar un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Marmelat (hangisi olduğu isteğe bağlı) veya Nutella

Yapılışı: Tereyağını ve pudra şekerini mikserle karıştırın. Sıvıyağı ve yumurtayı ekleyin. Un, nişasta kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu azar azar ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur olacaktır. Ağzını kapatıp buzdolabında 2 veya 3 saat kadar bekletin.Daha sonra merdaneyle açın, yuvarlak bir kalıpla kesin ve kestiklerinizin yarısının iç kısmını bir ufak kalıpla daha kesin ve 180 C° pişirin. Soğuyunca arasına marmelat ya da Nutella sürüp servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymali Spagetti

Malzemeler - 1 paket Spagetti - 300gr kiyma - 1 yemek kasigi salca - istege bagli baharat - 1 sogan  - 1 domates Yapilisi:  Spagett...