26 Ocak 2017 Perşembe

Kartoplu Muhallebili Kek Tarifi

Malzemeler

Hindistan Toplari Icin

- 2 su bardağı Hindistan Cevizi
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri 
- 4 yumurta akı 

Keki Icin

- 4 Yumurta sarısı , 1 Tam Yumurta
- 1 su bardağı şeker 
- 125gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağından 1 parmak eksik un
- 3 yemek kaşığı Kakao

Muhallebisi Icin

- 1 Litre süt
- 2 Kaşık Nişasta 
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağından eksik şeker
- 1 paket vanilya

Yapilisi : Önce toplarını yapalım. Hindistan cevizi, pudra şekeri ve yumurta akını iyice karıştıralım. Cevizden küçük 20 tane top yapıp dolaba kaldıralım. Keki için tereyağı ve şekeri iyice çırpalım. Üzerine toplardan artan Yumurta sarıları ve 1 tam yumurtayı koyalım ve çırpmaya devam edelim. Daha sonra süt, kabartma tozu ve vanilyayi ekleyip karıştıralım. Yağlanmış ve unlanmış kare büyük borcama kek hamurunun yarısını döküp yayalım. Kalan hamuru Kakaoyu ekleyip
karıştırdıktan sonra sade hamurun üzerine döküp eşit şekilde yayalım. Hazırlamış olduğumuz topları sıra sıra hamurun üzerine dizelim ve bastılım. Önceden ısıtılmış 180C° fırında pişirelim. Kreme için vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alıp sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirelim. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyip karıştıralım  ilk sıcaklığı çıksın. Fırından çıkan kekin de ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine kremayı dökelim ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra üzerine Kakao serpip isteğe bağlı süsleyip servis edelim. Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymali Spagetti

Malzemeler - 1 paket Spagetti - 300gr kiyma - 1 yemek kasigi salca - istege bagli baharat - 1 sogan  - 1 domates Yapilisi:  Spagett...