Malzemeler
_ 1 kg seftali
_ 1 kg seker
_ 4, 5 damla limon suyu
_ 1 tatli kasigi vanilya
Yapilisi: Seftalilerin kabuklarini soyup, cekirdeklerini cikarin. Ince ince dilimleyin. Derin bir tencereye sekeri koyun. Sekerin üzerini gececek kadar su ilave edip, serbet kivamina gelinceye kadar kaynatin. ( burada dikkat etmeniz gekeren tek sey suyun ne kadar ilave edilecegi cok olmamasi gerekiyor yoksa receliniz olmaz). Dilimlediginiz seftalileri hazirladiginiz serbete ilave edip 2, 3 dk kaynatin. Serbeti cekmesi icin 1 gece bekletin. Daha sonra serbetin icinden seftalileri cikartip baska bir kaba alin. Serbeti koyulasincaya kadar kaynatip limon suyunu seftalileri ve vanilyayi ilave edin. 1, 2 dk kaynadiktan sonra ocagi kapatin. Sicak olarak kavanoza bosaltin. Soguyana kadar agzini kapatmayin...
Not: Seftali yumusak meyve oldugu icin fazla kaynamamasi gerkir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder