27 Temmuz 2014 Pazar

Şeftali Reçeli

Malzemeler
_ 1 kg seftali
_ 1 kg seker
_ 4, 5 damla limon suyu
_ 1 tatli kasigi vanilya

Yapilisi: Seftalilerin kabuklarini soyup, cekirdeklerini cikarin. Ince ince dilimleyin. Derin bir tencereye sekeri koyun. Sekerin üzerini gececek kadar su ilave edip, serbet kivamina gelinceye kadar kaynatin. ( burada dikkat etmeniz gekeren tek sey suyun ne kadar ilave edilecegi cok olmamasi gerekiyor yoksa receliniz olmaz). Dilimlediginiz seftalileri hazirladiginiz serbete ilave edip 2, 3 dk kaynatin. Serbeti cekmesi icin 1 gece bekletin. Daha sonra serbetin icinden seftalileri cikartip baska bir kaba alin. Serbeti koyulasincaya kadar kaynatip limon suyunu seftalileri ve vanilyayi ilave edin. 1, 2 dk kaynadiktan sonra ocagi kapatin. Sicak olarak kavanoza bosaltin. Soguyana kadar agzini kapatmayin...

Not: Seftali yumusak meyve oldugu icin fazla kaynamamasi gerkir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymali Spagetti

Malzemeler - 1 paket Spagetti - 300gr kiyma - 1 yemek kasigi salca - istege bagli baharat - 1 sogan  - 1 domates Yapilisi:  Spagett...