Malzemeler
_ 1 paket kadayif (didiklenmis)
_ 1 paket cekilmis ceviz ( paketin yarisindan fazlasi yeterli olacaktir)
_ 1 tane tereyagi
Serbeti icin: 2, 5 su bardagi seker, 4 su bardagi su
Kremasi icin: 1 kilo süt, 1 su bardagi seker, 1 su bardagi hindistan cevizi, 1 paket vanilya, 2 yemek kasigi un, 2 yemek kasigi nisasta
Yapilisi: ilk önce didiklenmis kadayifin yarisini dikdörtgen borcama aliyoruz. Üzerine cekilmis cevizi her tarafina gelecek sekilde serpiyoruz. Kalan kadayifi üzerini kapatacak sekilde koyuyoruz ve elimizle bastiriyoruz.Tereyagini kizartiyoruz ve kizarmis yagi tepsideki kadayifin her yerine döküyoruz. 200 ° C firinda kizarana kadar pisiriyoruz. Bu arada serbeti kaynatiyoruz sogumaya birakiyoruz. Kadayif pistikten sonra soguyan serbeti ilik tatliya döküyoruz.Tatli sogurken biz kremayi yapiyoruz. Kremayi vanilya haric malzemelerini karistirip ocaga aliyoruz ve koyulasincaya kadar pisiriyoruz. Pistikten sonra vaniyayi ilave ediyoruz ve soguk tatlinin üzerine soguk kremayi döküyoruz. Soguduktan sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun. ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder