28 Mart 2015 Cumartesi

Çilekli , Muzlu Pasta

Malzemeler

_ 8 yumurta
_ 2 su bardağı şeker
_ 2 paket vanilya
_ 9 yemek kaşığı un
_ 6 yemek kaşığı nişasta
_ yarım çay bardağı sıcak su
_ 3 yemek kaşığı kakao

Kremasi için: 5 sıvı krema, 2 cirpılabilen muzlu pudding

Arası için: Muz, çilek, cikolata parçacıkları (istege bağlı herşey olabilir)

Yapılışı: 8 yumurtanın beyaz ve sarılarını ayırıyoruz. Her ikisine de birer su bardağı şekeri ve birer vanilyayı ekliyoruz. Mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Sadece sarısına yarım çay bardağı sıcak suyu çırpmadan önce ilave ediyoruz. En son ikisini birleştiriyoruz. Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırarak kakao, un ve nişastayı ekleyip söndürmeden karıştırmaya devam ediyoruz. ( Tahta kaşık sönmemesi için zaten) yuvarlak kelepçeli kalıbı yağlayıp malzemeyi döküyoruz ve 180 ° C pişiriyoruz. Pişip biraz soğuyana kadar kremayı hazırlıyoruz. Sıvı kremaları mikserle çırpıyoruz. Üzerine puddingleri ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Katılaştıktan sonra isteğe bağlı olarak pastayı oluşturuyoruz.

Not: Benim pastamın süslenmesi aceleye geldi. Bir de pastinpanyayı bir gün önceden yapıp dinlendirirseniz daha iyi oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymali Spagetti

Malzemeler - 1 paket Spagetti - 300gr kiyma - 1 yemek kasigi salca - istege bagli baharat - 1 sogan  - 1 domates Yapilisi:  Spagett...