7 Mart 2015 Cumartesi

Portakallı Kurabiye

Malzemler

_ 125 gr margarin
_ 1 çay bardağı esmer şeker
_ 1 portakal kabuğu rendesi
_ 1 portakal suyu
_ 1 yumurta
_ 1 çay kaşığı kabartma tozu
_ Alabildiği kadar un

İç harcı için: 2 çorba kaşığı kakao, 1 çay bardağı fındık, 1 çorba kaşığı üzüm, 1 su bardağı süt, yarım pasta keki

Yapılışı: Karıştırma kabına tereyağnı, 1 adet yumurtayı, esmer şekeri, portakal kabuğu, portakal suyu ve üzerine alabildiği kadar un ilave edilerek hamur elde edilir.

İç harcı için: Pasta kekini ve fındığı parcalayıcan geçirin. Karıştırma kabına parçalanmış keki, fındığı, kakaoyu ve sütü ilave ederek karıştırın. Kıvamı şekil verilecek kıvamda olmalı. Kurabiye hamurunu merdaneyle açın. Su bardağı yardımıyla yuvarlak şekiller elde edilir. Yuvarlak hamurun üzerine iç harçtan ekleyin üzerini yine hamurla kapatın. Sanki kremali bisküviler yapıyorsunuz gibi olcaklar. Isıtılmış 170 ° C pişirin. Afiyet olsun .. şiddetle tavsiye edebiliceğim tariflerimdendir....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymali Spagetti

Malzemeler - 1 paket Spagetti - 300gr kiyma - 1 yemek kasigi salca - istege bagli baharat - 1 sogan  - 1 domates Yapilisi:  Spagett...