13 Haziran 2015 Cumartesi

Karnabaharlı Tavuklu Pilav


Malzemeler

_2 Tavuk Gögsü
_3 Büyük domates
_3 Dis sarimsak
_1 çay kasigi toz kirmizi biber
_2 Su bardagi Pirinc
_1 Su bardagi bulgur
_Tereyagi
_Siviyagi
_Tuz
_Su

Karnabahar icin:

_2 Yumurta
_1 Su bardagi süt
_Baharat (istege bagli)
_Tuz
_3 Yemek kasigi Kadar un

Yapilisi:Karnabahari ciceklerine ayiriyoruz ve hasliyoruz. Pilav tenceresine sivi yag döküyoruz. Pirinc ve bulguru ilave edioruz tereyagini ekliyoruz ve biraz kavuruyoruz. Tuzunu atiyoruz suyunu veriyoruz agzi kapatarak kisik ateste pisiriyoruz. Karnabahar kizartmasi icin yumurta, Süt, Baharat, Un ve Tuzu ekliyoruz. Hazirladigimiz karnabahar sosu topaklanmamasi icin iyice karistiriyoruz (Sos Tahin Kivaminda olmali). Karnabaharlari teker teker bu sosa buluyoruz, sivi yaginda kizartiyoruz. Diger yandan Tavuk gögsünü kus basi gibi dogruyoruz derin bir tavaya sivi yag döküyorüz ve tavuk etini sotelemeye basliyoruz. Sarimsagi dograyip icine atiyoruz ve domatesleri ekliyoruz. Tavuklar pismesine yakin tuz ve baharatini atiyoruz. Pisen pilavi islattigimiz ortasi delik kek kalibina dolduruyoruz. Servis tabagina pilavi ters ceviriyoruz. Kabi cikariyoruz ve kenarlarina karnabahar diziyoruz pilavin ortasindaki boslugada tavuk soteye koyarak servis ediyoruz. (Afiyet Olsun)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymali Spagetti

Malzemeler - 1 paket Spagetti - 300gr kiyma - 1 yemek kasigi salca - istege bagli baharat - 1 sogan  - 1 domates Yapilisi:  Spagett...