13 Haziran 2015 Cumartesi

Sultan Sarması


Malzemeler

_1 Litre süt
_2 Yemek kasigi tepeleme Kakao
_1 Türk kahve fincani un
_1,5 Türk kahvesi fincani nisasta
_1+ 1/4 Su bardagi Seker
_1 Paket vanilya
_50 gr Tereyagi yada margarin
_Hindistan cevizi

Yapilisi: Ilk olarak muhallebisini hazirliyoruz, Süt, Kakao, Nisasta, Un ve Seker kisik ateste Kanayincaya Kadar karistirilarak pisirilir. Muhallebi kaynadiktan sonra 1 Paket vanilya ve tereyagi eklenerek karistirilir. Bu arada firin tepsisinin tabani hindista cevizi ile kaplanir. Pisen muhallebi hindistan cevizlerinin üzerinde gezdirilir. Tatlimiz iyice soguyana kadar dinlendirilir. Tamamen soguyan tatlinin üzerine 1 su bardagi süt ile hazirlanan bir Poset krem santi sürülür. Hazir olan tatlimiz dilimlenilir.(8 Dilim) Dikkatlice rulo yapilan Tatli servis tabagina alinir. (Afiyet Olsun)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymali Spagetti

Malzemeler - 1 paket Spagetti - 300gr kiyma - 1 yemek kasigi salca - istege bagli baharat - 1 sogan  - 1 domates Yapilisi:  Spagett...