13 Haziran 2015 Cumartesi

Çörek Otlu Fındık Kurabiye



Malzemeler

_125 gr  margarin( tereygida olabilir)
_1 Adet yumurta (aki hamura sarisi üzerine)
_Yrim su bardagi sivi yag
_Yarim su bardagi cörek otu
_1 Yemek kasigi Seker
_1 Tatli karigi tuz
_1 Tatli kasigi mahlep (istege bagli)
_1 Tatli kasigi sirke (hangi sirke oldugu önemli degil)
_1 Cay kasigi pul biber
_1 Cay kasigi kabartma tozu
_Alabildigi Kadar un (yaklasik 3-3,5su bardagi arrasi yeterli olabiliyor)

Yapilisi: Un ve kabartma tozu haric diger malzemeleri yogurma kabina alip karitirin. Kabartma tozu ve azar azar un ilave edilerek yumusak bir hamur elde edin. Findiktan biraz büyük parcalar koparip elinizle yuvarlayin. Yagli kagit serili firin tepsisine araliklarla yerlestirin. Üzerine yumurta sarisini sürün. Önceden isitilmis 180°C Firinda üzerleri kizarana Kadar pisirin. Soguduktan sonra servis edin. (Afiyet Olsun)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymali Spagetti

Malzemeler - 1 paket Spagetti - 300gr kiyma - 1 yemek kasigi salca - istege bagli baharat - 1 sogan  - 1 domates Yapilisi:  Spagett...