Tabanı için:
_ 500gr sade bisküvi
_ 100gr margarin
Arasi için:
_ 2 yumurta
_ 1 su bardagi seker
_ 500gr labne peynir ( frischkäse)
Üzeri icin:
_ 2 su bardağı çilek suyu
_ 1.5 yemek kaşığı nişasta
_ 1 cay bardağı şeker
Yapilisi:
Bisküvileri dograyicidan geçirerek toz haline getiriyoruz. Tereyağı eritiyoruz. Kelepçeli kalibin zeminini yağlı kağıtla kapatıyoruz, kenarlarini kiviriyoruz. Erimiş tereyagini ve bisküvileri iyice karıştırarak yediriyoruz. Kalıbın zeminine teryagli bisküvileri bastırarak ve sıkıştırarak koyuyoruz. Daha sonra arası için malzemleri kek gibi karıp bisküvilerin üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış firinda 170 ° C de yaklasik 1 saat pişiriyoruz. Üzeri için çilek suyunu bir kaba alıyoruz. Nişasta ve şekeri ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Sosun kıvamı koyulaşıp kaynayınca ocaktan alıyoruz. Pişmiş ve soğumus kekin üzerine döküyoruz. Buzdolabında 1 gece bekletildikden sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun. ..
Not: Ben üzeri için olan malzemeleri biraz artırarak fazla yaptım sizde yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder