9 Haziran 2014 Pazartesi

Hünkar Beğendi

Malzemeler

Begendisi icin:

_4 adet iri patlican
_2 yemek kasigi un
_2-3 yemek kasigi zeytinyag
_1, 5 su bardagi süt
_1 su bardagi rendelenmis kasar peynir
_tuz, karabiber

Eti icin:
_500gr et
_1 adet kuru sogan
_ 3 domates
_2 tane biber (ben kullanmadim esim sevmedigi icin)
_1 yemek kasigi domates salcasi
_ 1 yemek kasigi biber salcasi
_pulbiber, karabiber, köri, tuz

Eti icin: Etleri ocaga aliyoruz.kendi suyunda pisiriyoruz. (Kendi su az gelirse normal su da ilave edilebilir) Diger yandan sogani , biberi  küçük dograyip az yagda kavuruyoruz. Daha sonra salcasini ve domatesleri ilave ediyoruz ve son olarak etle bulusturuyoruz.  Kivami biraz sulu olsun, isterseniz kaynar su ilave de edebilirsiniz. Etler pisince tuzunu ve baharatini ekleyip altini kapatiyoruz.

Begendisi icin: Patlicanlari közlüyoruz. Az biraz yagda unun kokusu cikana kadar kavuruyoruz. Üzerine küçük dogradigimiz közlenmis patlicanlari ilave ediyoruz. Daha sonra sütü ilave edip kendini cekene kadar pisiriyoruz. Tuz ve karabiberini ekleyip islemi tamamliyoruz. En son kasar peynir ilave edilir ve eriyene kadar ocakta cevirilir. Begendisi de hazir. Servis tabagina önce begendisini sonra da etinden üzerine konur ve servis yapilir. AFIYET OLSUN. .. SIDDETLE TAVSIYE EDILIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymali Spagetti

Malzemeler - 1 paket Spagetti - 300gr kiyma - 1 yemek kasigi salca - istege bagli baharat - 1 sogan  - 1 domates Yapilisi:  Spagett...