22 Şubat 2017 Çarşamba

Elmali Toppare

Malzemeler

 Hamur Icin

- (Malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olmalı)
- 2 yumurta
- 1 Paket tereyağı ( 250Gr )
- 2 Paket Vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı yoğurt 
- Yarım çay bardagi Şeker 
- 5 su bardağı un

Ici icin

- 5 tane orta boy elma
- Yarim çay bardağı Şeker 
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 Tatli kaşığı tarçın 

Serbeti Icin

- 2 su bardagi Şeker
- 1,5 su bardağı su
- 4,5 damla limon
- Dışı için hindistan cevizi

 Yapilisi : Ilk olarak şerbeti hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Iç harcı için elmalar soyulur ve rendelenir. Şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirilir. Tarçın, cevizde eklenip karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Hamur için ilk olarak yumurta ve şeker çırpılır. Diğer malzemeler eklenip güzelce yoğururlur. Üzeri nemli bezle örtülüp 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak merdane ile biraz açılır. İç harçtan koyulup yuvarlanır. Kurabiyelerin kapatılan kısmı alta kalacak şekilde hafifçe üzerine bastırılır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Kurabiyeler fırından alınır alınmaz şerbetini içine atılır ve çevirerek 1-2 dakika bekletilir. Şerbetten alınan kurabiyeler hindistan cevize bulanır ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymali Spagetti

Malzemeler - 1 paket Spagetti - 300gr kiyma - 1 yemek kasigi salca - istege bagli baharat - 1 sogan  - 1 domates Yapilisi:  Spagett...