Malzemeler
- 50 Gr Kıyma
- 2 Soğan
- 4 veya 5 diş sarımsak
- 2,5 yemek kaşığı salça
- tuz ve baharat
- 3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
- Pirinç ( miktari size bırakıyorum çünkü ben bol pirinçli sevdiğim için bol ekliyorum siz kendiniz ayarlayın)
- Sarma yaprağı
Yapılışı: Avusturya´dan kucak dolusu selamlar hanımlar. Lezzetli mi lezzetli sarmaya kimse hayır diyemez bilirim ben gibi :):)
Gelelim Tarife soğan ve sarımsakları rendeliyoruz. Ardından kıymayı karıştırma kabına alıyoruz ve bütün malzemeler ekleyip karıştırıyoruz. Iyice kıvamını aldıysa sarmaya başlayabiliriz demektir. Sarmalar sarıldıktan sonra tencereye sıkıca yerletiriyoruz . Herkes bilir zaten aralarda boşluk bırakmamaya özen göstermeliyiz ki açılmasınlar. Kolay gelsin Ve afiyet olsun şimdiden :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder