5 Mayıs 2014 Pazartesi

Karnabahar Kızartması

Malzemeler
_ orta boy karnabahar
Sos icin
_2 yumurta
_4 veya 5 yemek k. Un
_yarim su b. Süt
_baharat, tuz

Üzeri icin
_2 tane domates
_yogurt ve sarimsak
_ baharat

Yapilisi: ilk önce karnabaharlari parcaliyoruz (büyüklügü size bagli) ve hasliyoruz. Haslanan karnabaharlari süzüyoruz. Bu arada kizartmak icin sosunu hazirliyoruz. Yani yumurta, süt, baharat ve unu karistirarak sos elde ediyoruz. Kizartmak icin siviyagi kizartma kabina aliyoruz. Yag biraz kizdiktan sonra sosa bulanan karnabaharlari pembelesinceye kadar kizartiyoruz. Domatesleri soyup minik minik dogruyoruz. Tavada bir tatli k. Yagda catalla ezerek püre ederek kizartiyoruz. Daha sonra  baharat ve tuzda ilave ediliyor ve domates sosuda hazir. Karnabaharlari servis tabagina aliyoruz üzerine birer kasik sarimsakli yogurt koyuyoruz. En son olarakta hazriladigimiz domatesli sosdan birer kasik koyup serviz ediyoruz. Afiyet olsun. ..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymali Spagetti

Malzemeler - 1 paket Spagetti - 300gr kiyma - 1 yemek kasigi salca - istege bagli baharat - 1 sogan  - 1 domates Yapilisi:  Spagett...