17 Mayıs 2014 Cumartesi

Renkli Yaş Pasta

Malzemeler

Pasdinpanyasi icin:
_ 4 yumurta
_1 su b. Seker
_yarim cay b. Ilik su
_1 paket kabartma tozu
_1 paket vanilya
_1 su b. Un
_ 2 yemek k. Kakao

Kremasi icin:
_2 tane muzlu pudding (soguk cirpilanlardan)
_ 2 sivi krema ( 250gr×2)
_ 1su b. Süt

Yapilisi: Yumurtalarin beyazi ve sarisini ayirin. Yumutanin sarisini sekerle krema haline getirin. Ilik suyu ilave edip iyice cirpin, vanilya k. Tozunu ve kakaoyu da ilave edin. En son unu ilave edin ve sönmemesi icin tahta kasikla karistirin. Ayri bir kapta yumurtanin beyazini kar gibi olana kadar yüksek devirde cirpin. Önceden yaptigimiz kek ilave edin ve tahta kasikla karistirin. Alti yaglanmis ve unlanmis kelepceli kaliba dökün. Kek kalibini hafif hafif tezgaha bir kac defa vurun, icerindeki hava kabarciklari yukari ciksin. Keki önceden isitilmis firinda 180 ° C pisirirken firinin bir kösesine su dolu bir kase koyun. Böylelikle  kekin daha yumusak ve daha güzel gelmesini saglariz. Üzeri kizarana kadar pisirin, pistiginden emin olmadan firinin kapagini acmayin.

Kremanin yapilisi : Kek piserken kremayi hazirlayin ve dolaba koyun. Kek pisince icini araliklarla oyun ve muzlu kremadan doldurun. Kekin üzerini de kremayla bir parmak kalinliginda kapatin ve kenarlarinida sikma torbasiyla süsleyin.

Not: Ben vanilyali pudding kullandim ama muzlu daha cok yakisiyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymali Spagetti

Malzemeler - 1 paket Spagetti - 300gr kiyma - 1 yemek kasigi salca - istege bagli baharat - 1 sogan  - 1 domates Yapilisi:  Spagett...