16 Mayıs 2014 Cuma

Patatesli Açma

Malzemeler
Hamur icin:
_ 2 su b. Süt
_ yarim su b. Zeytinyag
_ 2 yumurta ( birisinin sarisi üzeri icin )
_ 1 paket yas maya
_ alabildigi kadar un
_ tuz

Ic harci:
_5 veya 6 büyük haslanmis patates
_1 kasik biber salcasi
_ 1 kasik domates salcasi
_ tuz, baharat, nane (kuru)

Yapilisi: Hamur malzemeleriyle gayet yumusak bir hamur elde ediyoruz ve mayalandiriyoruz. Ikiye ayiriyoruz ve iki büyük beze oluyor. Birtanesini merdaneyle aciyoruz. Actigimiz hamura tereyag sürüyoruz. Bu arada ic harci hazirlamis ve sogumaya birakmis olmamiz gerekiyor. Harc söyle hazirlaniyor. Bir tane tavada bir yemek kasigi siviyagla haslanmis patatesleri kavurmaya basliyoruz ve yavas yavas salcalari, baharati, tuzu ve naneyi ilave ederek kavuruyoruz. Icimiz hazir. Daha önce actigimiz ve tereyagladigimiz hamura soguttugumuz harci iyice yayarak döküyoruz.  Daha sonra rulo yapiyoruz ve tekrar aciyoruz. Yagli kagit serili firin tepsisine actigimiz böregi koyuyoruz ve elimizle bastirarak yayiyoruz.  Böylelikle böregimiz tepsimiz kadar büyümüs oluyor. Yumurta sarisi sürerek 200 °C pisiriyoruz. En son olarakta kalan diger hamur vardi onuda kalan harcla dilediginiz sekilleri vererek yumurta sarisi sürüp ayni sekilde pisiriyoruz.(bunun icinde bir resim paylastim). Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymali Spagetti

Malzemeler - 1 paket Spagetti - 300gr kiyma - 1 yemek kasigi salca - istege bagli baharat - 1 sogan  - 1 domates Yapilisi:  Spagett...