Malzemeler
- 500 gr Kuzu eti
- 2 adet Soğan
- istege bagli baharat ve tuz
- Üzeri için sarımsaklı Yoğurt ve tereyağı
- Altı için ufak dilimlenmiş ekmek
Yapilisi : Haydi hanımlar bugün bir değişiklik yapalım. Döner eti yerine kuşbaşılık etle İskender yapalım. Öncelikle etleri kuşbaşılık doğuyoruz ve altı kısık ocağa alıyoruz. Etler sulanıp suyunu çekene ve yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Sonra üzerine uzun uzun doğradığımız soğanları, baharat, tuz ve miktar tereyağı da ekliyoruz. Soğanlar iyice öldükten sonra ocaktan alıyoruz. Dilimlediğimiz ekmekleri servis tabağına alıyoruz üzerine pişirmiş olduğumuz eti üzerine döküyoruz. En sonda sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağını gezdiriyoruz. Afiyet olsun hanımlar....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder