27 Mart 2017 Pazartesi

Tarak Tatlısı

Malzemeler

- 150 gr oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı yoğurt 
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri 
- 2 yumurta ( birisinin sarısı üzerine )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yaklaşık 2-2,5 su bardağı un

Ici icin

- Ceviz

Serbeti icin

- 4 su bardagi Şeker 
- 4 su bardağı su
- Birkaç damla limon 

Yapilisi : Selam hanımlar ilk olarak şerbeti yapalım çünkü bize soğuk şerbet ama sıcak tatlı gerekli. Karıştırma kabına malzemeleri alıyoruz ve kontrollü bir şekilde un ilave ederek Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz. Yeni aldığınız ve sadece bu tatlı için kullanacağınız tarağın üzerinde ceviz büyüklüğünde hamurdan parcalar alıp uzunlamasına yayıyoruz ve  içine ceviz koyup rulo şeklinde sarıp uçlarını birleştiriyoruz. Hamur bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz ve yumurta sarısı sürüp  180 C ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Bu ara da ben tatlımın üzerine birer ceviz de koydum siz de isterseniz yapabilirsiniz. ( Badem de olabilir tabiki ) Fırından çıkardığımız tatlımızı başta da söylediğim gibi sıcak olarak soğuk şerbetle buluşturuyoruz. Tatlımız şerbetini çekince servise hazır demektir  Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymali Spagetti

Malzemeler - 1 paket Spagetti - 300gr kiyma - 1 yemek kasigi salca - istege bagli baharat - 1 sogan  - 1 domates Yapilisi:  Spagett...