30 Nisan 2014 Çarşamba

Elmalı Tart

Malzemeler

_2,5 su b. Un
_150gr tereyag
_3 corba k. Yogurt
_1 yumurya
_1 paket kabartma tozu
_1 paket vanilya

Ic Harci Icin : 5 Elma, 1 tatli k. Tarcin

Yapilisi: Yogurdu, oda sicakliginda yumusamis tereyagini karistirma kabina koyuyoruz.  Yumurtayi kirip karistiriyoruz.  Kabartma tozunu ve vanilyayi ilave ediyoruz.  Unu ekliyoruz ve yogurmaya basliyoruz. Yumusak bir hamur elde ediyoruz. Ici icin elmalari soyuyoruz ve rendeliyoruz. Tavada elmalari ve sekeri pisirmeye basliyoruz.  Tarcini ilave ediyoruz ve pisiriyoruz. Hamurdan bir küçük beze kadar ayirin ve kalan hamuru yuvarliyin. Yuvarlak firin kabini yagliyoruz. Hamuru elimizle büyüterek zemine tamamen yayiyoruz.  Pisirdigimiz elmali harci sogutarak hamurun üstüne yayiyoruz.  Üzerine kirilmis ceviz serpiyoruz. Kalan hamurdan parcalar kopararak  örgü yapilacakmis gibi uzatiyoruz. Hamurun üzerine kafes örüyoruz. Önceden isitilmis 180 ° C de pisiriyoruz. Soguyunca üzerine pudra sekeri serperek servis ediyoruz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kiymali Spagetti

Malzemeler - 1 paket Spagetti - 300gr kiyma - 1 yemek kasigi salca - istege bagli baharat - 1 sogan  - 1 domates Yapilisi:  Spagett...